Російські військові бази, що розташовуються на території Білорусі, не загрожують Україні.

Про це у вівторок заявив білоруський президент Олександр Лукашенко, передає портал TUT.BY.

"На нашій території дві абсолютно мирні військові бази. База в Барановичах - там напевно три чверті наших людей служить. База в Ганцевичах - можна сказати інженерна високотехнологічна станція, яка веде контроль за пуском ракет. Вони можуть атакувати Україну? Ні", - зазначив президент .

У Білорусі, за його словами, є невелика група митників та декілька російських прикордонників, оскільки між двома кордонами відсутні кордони.

" Я дав добро, що б їх спостерігачі могли з нашого відома подивитися. Це десять осіб", - повідомив Лукашенко.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Читайте також: "Україна сама винна в ситуації з анексією Криму" - Лукашенко

Також він зазначив, що попросив Росію "дати або задешево продати десяток літаків". Вони, за його словами, погодились дати тільки три.

"Я не знаю, несуть вони зараз чергування чи ні. По-моєму, вони поїхали сьогодні. Літаків російських у нас тут немає", - стверджує Лукашенко.

Нагадаємо, у березні минулого року президент Білорусі заявляв, що планує просити Росію розмістити в Білорусі в рамках спільних навчань додатково до 15 літаків через активність НАТО.