Президент України готовий говорити з представниками окупованих територій Луганської та Донецької областей, якщо їх оберуть за українським законодавством.

Про це Порошенко заявив у своєму інтерв'ю виданню Stern

Гарант буде готовий до діалогу з представниками так званих "ЛНР" та "ДНР" лише у тому випадку, якщо вони будуть обрані за українськими законами.

Читайте також: Україна подає новий позов проти РФ до Європейського суду

У противному випадку, ситуація лише загостриться, вважає він.

Популярні новини зараз
У коханні чекають справжні випробування: яким знакам зодіаку краще забути про стосунки Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити
Показати ще

"Я ненавиджу ідею щодо того, щоб говорити про майбутнє моєї країни не зі співвітчизниками, а з представниками чужої країни". Також він зазначив, що зараз на окупованих територіях при владі "російські маріонетки".

Окрім того, президент підкреслив, що для досягненн миру Росія має відвести своє озброєння, а кордон між двома країнами має бути закритий.

"Як тільки зброя, солдати та боєприпаси не потраплятимуть до країни, ми одразу ж матимемо мир".

Нагадаємо, що восени бойовики планують провести місцеві вибори на територіях так званих "ДНР" та "ЛНР". Восени також мають відбутися вибори і на підконтрольній Києву території. Місцеві вибори відбудуться 25 жовтня.