Голова закордонного відомства РФ повідомив, що Росія готова провести переговори в "нормандському форматі" на рівні експертів, адже Росія підготувала аналіз виконання Києвом мінських домовленостей, передає УНН.

Читайте також: Лавров вважає неконструктивним підхід Києва до демілітаризації Широкиного

"Для початку ми готові провести зустріч на рівні експертів. Потрібно проаналізувати два документи - мінський комплекс заходів та поправки до Конституції, які були прийняті у Верховній Раді, а також документи про місцеві вибори на Донбасі і особливий статус цих територій", - сказав Лавров.

За його словами, Росія підготувала аналіз виконання Україною мінських домовленостей і готова його представити на з'їзді "нормандської четвірки".

"Ми підготували документ, який показує, наскільки дії Києва відповідають прийнятим зобов'язанням. Він переданий державам - гарантам мінських угод", - додав Лавров.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Як повідомлялося, 10 серпня Міністр закордонних справ України провів телефонні розмови з міністрами закордонних справ Німеччини та Франції, під час яких привернув увагу до істотного загострення ситуації на Донбасі. Партнери висловили готовність вже найближчим часом ініціювати консультації з РФ.