Президент України Петро Порошенко вирушить до Берліна на тристоронні переговори з президентом Франції Франсуа Олландом і канцлером Німеччини Ангелою Меркель вже 24 серпня.

Україна наполягатиме на деокупації Криму, поки Росія не виконає вимог міжнародного співтовариства і не звільнить півострів. Питання Криму і обговорять на зустрічі лідерів ФРН, України та Франції в Берліні 24 серпня.

Про це в соцмережі повідомив посол з особливих доручень МЗС Дмитро Кулеба, передає "Преса України".

"Порошенко підніме питання Криму з Меркель і Олландом в Берліні. Крим ніколи не вийде з поля зору, поки Росія не відступиться", - зазначив Кулеба.

Відомо, що на переговорах 24 серпня український лідер Петро Порошенко наполягатиме на розширенні формату "нормандської четвірки". Порошенко хоче, щоб Польща приєдналася до переговорів щодо Донбасу.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки На ТЦК чекає колапс: терміни поставили в глухий кут Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

Читайте також: У Берліні пройшла зустріч юристів "нормандської четвірки"

Окремим питанням переговорів у Берліні стане координація дій щодо безвізового режиму України з Євросоюзом.

Нагадаємо, глава МЗС РФ Сергій Лавров заявив, що президента Росії Володимира Путіна не запрошували на зустріч лідерів України, Франції та Німеччини в Берліні 24 серпня. Лавров закликав включити терористів "ДНР" і "ЛНР" до "нормандському формату".