Політичні сили "Народний фронт" і "Блок Петра Порошенка" домовилися про повне об'єднання.

Цю інформацію офіційно підтвердив заступник голови фракції НФ Сергій Пашинський, пише РБК-Україна.

"У найближчі дні керівники держави зроблять з цього приводу офіційну заяву", - заявив Пашинський, коментуючи об'єднання політсил.

Він також зазначив, що об'єднання двох фракцій у парламенті не стане підставою для переформатування коаліції.

"Створили коаліцію народні депутати. Вона може бути знищена тільки, якщо з неї вийде більше 100 народних обранців - і в більшості стане менше 226 нардепів", - зазначив Пашинський.

Популярні новини зараз
Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб "Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф
Показати ще

Читайте також: "Опоблоку" дозволили йти на вибори в Харківській області

За його словами, "Народному фронту" в цілому по Україні дістанеться чверть списків.

"Об'єднання викликано розумінням того, що країна знаходиться в небезпеці, тому дві партії, які на минулих виборах набрали в сумі 50% голосів, повинні об'єднатися, щоб протистояти популізму і ФСБшним провокаторам", - додав Пашинський.

Політики стверджують, що завдяки цій домовленості Україна буде "воювати" тільки на зовнішньому фронті.

Як повідомлялося раніше, політичні партії "Блок Петра Порошенка" і "Народний фронт" досягли домовленості про повне об'єднання, включаючи створення єдиної фракції у Верховній Раді і створення спільної партії. Домовленості вдалося досягти в ніч з 21 на 22 серпня. Переговори проходили за участю Президента і прем'єра. Досягнуті домовленості будуть записані у спеціальній угоді.