На думку першого Президента України, найголовніше досягнення за роки незалежності України це те, що громадяни змогли відстояти свою незалежність, не дивлячись на приховані та відкриті спроби Російської Федерації підкорити Україну. Пише УНН.

"Добре, що у нас збереглася незалежність. Скільки було спроб нас знищити і зараз ці спроби стали відкритими з боку Росії. До цього вони були прихованими — через економічні війни, економічні союзи, митні союзи, а зараз це вже проста агресія. Відкрита, просто всім відома агресія — війна проти України" - сказав Кравчук.

"Нове покоління людей, яке приходить сьогодні до влади і до життя, воно мислить вже зовсім по іншому і таких людей не можна вже поставити на коліна. І коли почалася війна на Донбасі, у нас не було армії, зброї. Тоді можна було б здати Україну, але почали стихійно формуватися народні батальйони. Люди, не добре озброєні і не особливо навчені, йшли і встали щитом на захист України. Це приклад того, що можна побити будь-яке військо, але не можна подолати народ", — наголосив він.

Читайте також: Треба залучити США до переговорів по Донбасу - Кравчук

Перший Президент побажав українцям відзначити головне державне свято країни хорошими спогадами.

Популярні новини зараз
Закінчення війни вже близько – старець Діонісій обнадіяв українців пророцтвом Чи витримають школярі спеку: МОН вводить жорсткі заходи Для власників квартир приготували новий тарифний "сюрприз": яка послуга дорожчає "Київстар" оголосив про нові зміни: вже з сьогоднішнього дня
Показати ще

"Звичайно, я хочу попросити українців, щоб вони з розумінням поставилися до тієї ситуації, яка є, і завжди пам'ятали, що навіть у важкі часи люди відзначають якісь свята, чи то дні народження, чи річниці кращих подій у житті. Незалежність — це велике національне свято України. І потрібно відзначити його і хорошими спогадами. Емоції не повинні переважати в оцінках, емоції повинні переважати у святкуванні", — сказав Кравчук.