Російського опозиціонера Іллю Яшина затримала ФСБ Росії. Він очолює виборчий список "Парнас" на виборах в Костромській області.

Про це повідомив Яшин у себе в Twitter.

У середу опозиціонер проводив у Костромі зустріч з виборцями. Несподівано приїхав наряд ФСБ і співробітники міністерства внутрішніх справ та затримали його.

"На чергову зустріч з виборцями в Костромі приїхав наряд поліції і оперативники ФСБ. Мені викрутили руки, запхали в машину і везуть в ОВС", - зазначив він.

Яшин повідомив, що його звинувачують за статтею "непокора вимогам поліції". Вона передбачає покарання до 15 діб арешту. Тобто кандидат вийде на свободу за чотири дні до виборів.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

"До мене підійшли двоє поліцейських і оперативник ФСБ. Вони спробували зірвати зустріч, але я відмовився з ними розмовляти і продовжив спілкуватися з виборцями, а з поліцейськими говорили наші юристи", - повідомив Яшин.

Потім співробітники поліції оголосили, що вважають зустріч незаконною.

Читайте також: Російських чиновників критикують за використання іноземних інтернет-сервісів

"Я відповів, що з нашої точки зору, все законно, тоді мені заламали руки на очах у завмерлих людей", - додав Яшин.

Федеральний закон Росії дозволяє кандидатам проводити агітаційні зустрічі без узгоджень з владою. До цього у "Парнаса" не виникало з цим проблем .

Затримувати зареєстрованого кандидата можна тільки за погодженням із прокурором Центрального федерального округу.