Близько двох десятків українців пікетували сьогодні консульство Російської Федерації у Сіднеї із вимогою звільнити українського режисера Олега Сенцова та активіста Олександра Кольченка.

Як розповіла Радіо Свобода учасниця мітингу Галина Альохіна, усі промови активісти спершу виголошували російською мовою для працівників консульства. А потім повторювали українською та англійською, щоб зрозуміли й австралійці.

Українці тримали у руках плакати: "Stop russian agression", "Putler kaput", "Russia main terrorist", "Russian "justice"=No Justice" "Free Sentsov!". Опісля промов, мітингувальники співали українських пісень та Державний гімн. Ніхто з представників російського консульства до українців не вийшов.

Читайте також: Російська співачка оголосила протест вироку Сенцова (фото)

Це вже другий мітинг української громади на підтримку Олега Сенцова та Олександра Кольченка. Перший відбувся 26 серпня, одразу після оголошення їм вироків. Тоді під російським консульством зібралося семеро українців із державними прапорами та у вишиванках. Натомість працівники установи викликали поліцію.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

У вівторок, 26 серпня, суд у Росії засудив українського режисера Олега Сенцова до 20 років позбавлення волі в колонії суворого режиму, активіста Олександра Кольченка – до 10 років позбавлення волі. Їх засудили за звинуваченням в організації терактів у Криму. Обидва звинувачення відкидають, називаючи справу політичною. Ці вироки вже широко засудили у світі. Москва заявила у відповідь, що така різка реакція на порушення Росією норм правосуддя "має політизований характер".