У справі про махінації на три мільярди гривень у Міністерстві доходів та зборів часів Олександра Клименка знищені докази.

Про це повідомляє "Перша інстанція", посилаючись на ухвалу Печерського райсуду Києва.

З документа випливає, що в банку "Капітал" пошкодили серверний диск, на якому Генеральна прокуратура сподівалася знайти підтвердження незаконного відшкодування ПДВ під прикриттям Клименка фіктивним структурам "Мегатерій", "Газіновація" і "Ексімтех" за період 2012 – 2013 років.

Слідчі вважають, що у документах податкової звітності фірм відображена псевдовідгрузка товарно-матеріальних цінностей і послуг 40 "одноденок" на 16 мільярдів гривень.

Топ-чиновники міністерства, за інформацією слідчих, змусили районних податківців Києва затвердити відшкодування ПДВ без належних перевірок, "виконуючи незаконне розпорядження голови".

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Генпрокуратура підозрює, що в схемі брали участь керівники банку "Капітал". В ньому розмістили рахунки компанії "Ексімтех" і її партнерів-"одноденок". Вона вимагала від банку надати інформацію про ці операції, але він відмовився, посилаючись на те, що всі дані втрачені через затоплення серверної 14 лютого 2014 року.

Читайте також: Клименко обіцяє повернутися до України (відео)

У банку розповіли, що диск з файловою групою вийшов з ладу, а бази даних за період з 1 січня 2012 року по 21 грудня 2013 року нібито втрачені.

Нагадаємо, акціонером банку "Капітал" є син покійного донецького бізнесмена Євгена Щербаня Руслан Щербань. 20 липня фінансову установу віднесли до категорії неплатоспроможних, НБУ ввів у банк тимчасову адміністрацію.