Росія потрапила в пастку, яку неодноразово розставляла Україні, коли думала, що ціна на нафту буде нескінченно зростати.

Про це на порталі НВ заявив екс-міністр закордонних справ Володимир Огризко.

"Сьогодні Росія сама потрапила в пастку, яку неодноразово розставляла нам, коли думала, що ціна на нафту буде нескінченно зростати. Тепер же ціна на нафту нескінченно падає. Тому на газових переговорах з Росією, які мали відбутися 11 вересня, йтиметься про технічні питання ".

За його словами, якщо триматися формули, яку росіяни самі ж нав'язали Україні при підписанні сумнозвісного договору в 2009 році, то мова може йти тільки про ступінь зниження ціни за рахунок транзиту через нашу територію.

Читайте також: Росія готова надати Україні знижку на газ

Популярні новини зараз
Залишилось два дні: українців попереджають востаннє ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари
Показати ще

"Росіяни дійшли до такого ступеня нахабства, що намагаються продавати нам газ за ціною, вирахуваною на виході з України. З їхньої точки зору в цьому нічого нового немає, адже вони не вважають нашу територію чужої, вони вважають її своєю. Відповідно, росіяни свято впевнені, що гроші за транзит - це виключно наша, українська проблема "- говорить Огризко.

За твердженням Огризко, на переговорах обговорюватимуться саме технічні питання і вартість транзиту через Україну. "Якщо говорити стратегічно, і нам, і Євросоюзу давно пора поставити крапку в цих розмовах і купувати російський газ на вході в Україну. Для цього потрібно зробити одну-єдину річ: поставити там лічильники ", - заявив він.

"Не думаю, що Росії тепер вдасться викрутити нам руки на переговорах

Про це говорять вже багато років, але, мабуть, газова мафія продовжує заробляти на цьому гроші і всіма силами перешкоджає тому, щоб газ, який увійшов в Україні, вважався товаром відразу при перетині кордону. Але це вже питання до нашого уряду, яке, сподіваюся, рано чи пізно займеться і цим питанням "- вважає екс-міністр.

Політик також висловив упевненість, що коли Україна почне купувати у РФ абсолютно незначна кількість газу, питання викручування рук на переговорах відпаде сам собою.