Міністр економрозвитку України Айварас Абромавічус зберіг литовське громадянство, хоча закони передбачають його втрату.

Про це сказав заступник міністра внутрішніх справ Литви Ельвінас Янкявічюс.

"Міністр внутрішніх справ схвалив пропозицію департаменту міграції не застосовувати відносно пана Абромавічус процедури позбавлення громадянства. Нинішнє правове регулювання надає таке право", - сказав він.

Закон про громадянство передбачає, що особа позбавляється литовського громадянства, "якщо служить на державній службі іншої держави без дозволу уряду Литовської Республіки".

Завідуюча відділом у справах громадянства департаменту міграції Дайва Вяжікаускайте повідомила, що положення закону не повинно застосовуватися щодо осіб, яким дозволено мати громадянство Литви та іншої держави.

Популярні новини зараз
Тарологиня розповіла, чи впораємося ми із російськими "Цирконами" Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Читайте також: В Україні зникли 250 тисяч тонн зерна - Абромавічус

Відзначимо, українське громадянство Абромавічус отримав в грудні 2014 року після його призначення Міністром економіки України. Законодавство України також не передбачає наявність у людини подвійного громадянства.

Нагадаємо, троє міністрів-іноземців в новому Кабміні України відмовилися від своїх громадянств. Зокрема, українське громадянство отримали Айварас Абромавічус з Литви, громадянка США Наталія Яресько та грузин Олександр Квіташвілі. Вони відзначили, що в Україні заборонено мати два паспорти. Відповідно, вони не зможуть зберегти своє громадянство.