Сьогодні після зустрічі у Варшаві про це заявили віце-прем'єр, Міністр оборони Польщі Томаш Семоняк і Міністр оборони Швеції Петер Гультквіст.

Про це повідомляє "Польське радіо".

"Ми бачимо, як за два роки в регіоні кардинально змінилася ситуація: агресія в Україні, анексія Криму - це нові детермінанти загрози для наших держав. Балтійське море перетворилося з "моря миру" в "море загроз", тому поглиблення нашого військового співробітництва, за нашим загальним переконанням, є необхідним і доцільним", - заявив Семоняк.

"Той факт, що Росія почала конфлікт в Україні, повністю змінив розстановку сил у нашій частині Європи. Ми спостерігаємо також посилену активність Росії в Балтійському морі. Тому шведський парламент вирішив збільшити витрати на оборону на 11% протягом п'яти років", - зазначив Гультквіст.

Читайте також: Естонія закликає Захід не забувати про агресію Росії

Популярні новини зараз
Орендарі можуть привласнити житло? Що треба знати Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Також він заявив, що країни домовилися про початок стратегічного діалогу між міністерствами. Стратегічний діалог повинен сприяти військовому співробітництву двох держав у вигляді спільних маневрів. Міністри підписали нову угоду про співпрацю в оборонній сфері.

Нагадуємо, що Польща не прийме певних квот ЄС щодо мігрантів і готова ввести заходи прикордонного контролю на кордонах з іншими країнами Євросоюзу.