Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк побажав РФ успіху у знищенні європейських продуктів. Про це він сказав під час засідання уряду, повідомляє прес-служба Кабміну.

"Той, хто хоче з нами працювати на рівних умовах, - будь ласка. Той, хто хоче з нами працювати шляхом залякувань і диктату, - далі знищуйте іноземні продукти, ми вам бажаємо успіху в цьому. У вас це добре виходить. Свої виготовляти не вмієте, а іноземні знищуєте", - сказав Яценюк.

Прем'єр наголосив, що Україна готова до введення Російською Федерацією ембарго на українську продукцію з 2016 року.

"Очікуємо, що до кінця поточного року європейські партнери ратифікують Угоду про асоціацію України та ЄС і з 1 січня 2016 року повноцінна зона вільної торгівлі з Європейським союзом вступить в силу", - наголосив Яценюк.

Читайте також: "Російській владі байдуже, що їхній народ скоро пухнутиме з голоду" - експерт

"Російська Федерація чи будь-яка інша країна не має і не буде мати права на наше суверенне рішення щодо європейської інтеграції. Незважаючи на всі застереження і залякування з боку північного сусіда щодо введення ембарго і подальшого економічного тиску на Україну, чітко заявляю, що Угода набуде чинності. Україна є частиною європейського простору, в тому числі економічного простору", - наголосив Яценюк.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Нагадаємо, з 1 січня 2016 року росіяни введуть продовольче ембарго на товари з України, якщо російському уряду не вдасться домовитися з партнерами про додаток до договору Україна-ЄС.