Росія витрачає величезні суми на підтримку маленьких "незалежних" псевдодержав, які вона сама і створює.

Аналітики американської розвідувальної компанії Stratfor відзначають, що навіть в ранні 90-ті роки у РФ знайшлися гроші на Абхазію, Південну Осетію та Придністров'я, передає ЛІГАБізнесІнформ.

За словами аналітиків, зараз все більше російських солдатів з'являється в цих регіонах, а на їх підтримку спрямовується солідна частина бюджету РФ.

Всі ці псевдодержави мають спільні риси: вони дуже малі, вони повністю ізольовані економічно і сильно залежать від РФ, їх економіки - "чорно-сірі", пише Stratfor.

Але за останній час тактика створення крихітних псевдодержав ускладнилася, оскільки на додачу до анексованого Криму РФ обзавелася так званими "ДНР" і "ЛНР".

Популярні новини зараз
Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
Показати ще

Читайте також: Українські війська відводять зброю, на відміну від бойовиків – ОБСЄ

За даними Stratfor, яку називають "тіньовим ЦРУ", Росія щорічно вливає $300 млн в Абхазію і $100 млн в Південну Осетію і Придністров'я, щоб ці регіони могли справлятися з бюджетними проблемами.

У Крим впродовж цього року Кремль вклав $2,42, не рахуючи військових витрат. Крім того, у федеральному бюджеті на цей рік передбачено $2 млрд на підтримку терористів Донбасу.