Спеціальний доповідач ООН з питань позасудових страт, страт без належного судового розгляду або довільних страт Крістоф Хайнс наголошує, що більшість доказів про вчинення злочинів під час Революції Гідності на Майдані Незалежності знищені.

Про це він сказав сьогодні на брифінгу у Києві, пише Уніан.

Доповідач висловив занепокоєння щодо розслідування протестних подій на Майдані, які відбувалися з листопада 2013 року до кінця лютого 2014 року, а також подій в Одесі, що сталися 2 травня 2014 року.

"В цілому, наше занепокоєння стосується обох цих випадків, тому що багато доказів було знищено одразу ж після цих подій", - наголосив Хайнс, вказавши, що це ускладнило розслідування.

Читайте також: У вбивствах 13 "беркутівців" на Майдані підозрюють 21-річного бійця АТО

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Спеціальний доповідач ООН зауважив, що процес виявлення та притягнення винних до відповідальності йде дуже повільно. "Я рекомендую українському уряду пришвидшити цей процес", - сказав Хайнс.

Як повідомлялося, Порошенко наголошував, що замовники злочинів під час Революції Гідності на Майдані Незалежності ховаються у Москві.