Програма Савіка Шустера "Шустер LIVE" цієї п'ятниці вийде на незалежному каналі 3S.tv – "Савік Шустер Студія" та в Інтернеті. Про це повідомила редакція програми на своїй сторінці у Фейсбук. При тому "Шустер LIVE" і надалі значиться у телевізійній програмі каналу "1+1". Нагадаємо, що програму зняли з ефіру каналу "1+1" минулої п'ятниці.

"В ситуації, яка виникла в Україні за останні кілька дів, суспільство занадто напружене і політизоване. Канал не готовий розвалювати його ще більше. У наступний тиждень політики заспокояться, понизять градус дискусії , і наступної п'ятниці ми знову повернемось до обговорення питань корупції і тарифів в ефірі шоу", - було написано у заяві каналу.

За день до того у парламенті арештували радикала Ігоря Мосійчука, який вимагав хабарі за свої депутатські послуги. Це викликало бурхливу реакцію суспільства. Мовляв, чому так само влада не арештовувала членів "Партії регіонів", які розкрадали країну на мільйони. Натомість чимало з них втекли, а решта досі на волі.

Була версія, що програму зняли з ефіру через начебто дзвінок з Адміністрації президента. Однак прес-секретар президента Святослав Цеголко це категорично заперечив. Чи буде канал "1+1" транслювати шоу надалі - в інтерв'ю "Знай" розмірковує політолог Тарас Загородній.

- Наскільки правдоподібною є версія, що програму Шустера зняли з ефіру через дзвінки із Адміністрації президента?

Популярні новини зараз
ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами Усього 30 гривень, і ти на зв'язку: у Vodafone підказали, як можна заощадити Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію
Показати ще

- Коломойський, як людина, яка володіє достатньо потужним медійним ресурсом, може бути корисним президенту, які б стосунки у них не були. Те, що показується, сваряться-не сваряться - в дійсності у них є ситуативні потреби один в одному. У президентської компанії велика проблема в тому, що в них нема єдиного медійного ресурсу.

Читайте також: Я не раб. Я не лайно у ваших руках - Шустер до "1+1" (відео)

Тому лояльність на "1+1" була б їм цікава. Бо "5 канал" не йде ні в яке порівняння з "Інтером" чи "1+1". Тому така ймовірність існує. "1+1" - це робота у першу чергу на Західну та Центральну Україну, де президентська команда сподівається заробити якийсь результат.

- Дивно, що Коломойський при наявності конфлікту між ним та Порошенко знімає з ефіру програму.

- Коломойський — системна людина, яка має системний бізнес. Тому ймовірність така існує. Коли Коломойський йшов із посади голови Дніпропетровської ОДА, відразу було вирішено питання із рефінансуванням "Приватбанку". Є багато дотичних точок. Коломойський в першу чергу бізнесмен, який буде торгуватися.

- Шустер, коментуючи зняття програми, сказав: "Я не ваш раб. Я не какое-то дерьмо у ваших руках. А вы посмотрите на себя в зеркало".

- В цій історії дуже багато дивних речей. Якщо Шустер дійсно за 2 хвилини дізнався, що в ефір не виходить, то чисто технічно дуже складно організувати ефір на іншому каналі. Ті, хто знається на телебаченні, розуміють, що такі речі не робляться за порухом пальця. Тут дивна ситуація.

Читайте також: У президента вимагають доказів звинувачень Шустера

Далі ми бачили погрози з "1+1", що вони будуть вимагати від Шустера пояснень, чому він ретранслював передачу по іншому каналу. Але ми поки що не бачимо, що хтось на когось подає в суд або ж розриває договір. В цій ситуації дуже багато недомовок. Шустер теж може подавати себе як начебто незалежний журналіст.

Як є таке прислів'я: чесні люди коштують дорожче. Зрозуміло, що тут багатошарова гра і я не бачу однозначної відповіді щодо природи конфлікту Шустера і "1+1", Коломойського і Порошенка.

- Програма Шустера таки вийде в ефір на "1+1" цієї п'ятниці?

- Якщо програма не вийде на "плюсах", скоріш за все конфлікт є. Якщо буде на "112", значить залишається в ефірі. Всі відповіді отримаємо у п'ятницю ввечері.