Україні потрібно не чекати, а вже зараз проводити референдум з питання вступу до НАТО, заявляє колишній президент України, а нині голова "Руху за Україну в НАТО" Леонід Кравчук.

"Хай народ скаже своє слово, і ні в кого не буде підстав говорити, що народ не хоче. А коли ми вступимо – це вже буде залежати від того, як будемо готові", – сказав він в ефірі Радіо Свобода.

За словами Кравчука, в нинішній ситуації український народ підтримає інтеграцію України до Північноатлантичного альянсу.

"Народ стає активним учасником політики щодо НАТО. Народ серцем відчуває, що є проблема захисту життя дітей, онуків, землі своєї. Якщо влада не відчуває так гостро, то народ уже відчуває. І я думаю, що референдум буде тиском на владу українську і доказом, серйозним аргументом для західних лідерів", – додав Леонід Кравчук.

21 вересня 2015 року президент Петро Порошенко заявив, що Україна наразі не готова стати членом НАТО.

Популярні новини зараз
Водоканали почали відключати неплатників: який борг вважається "критичним" Залишилися тижні: в Україні пенсіонерам збільшать виплати поза графіком індексації Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю
Показати ще

Читайте також: Нам треба пройти ще довгий шлях - експерт про вступ України до НАТО

Зі свого боку, генсекретар НАТО Єнс Столтенберґ заявив, що Україна має право вступити до Альянсу, якщо відповідатиме його вимогам.

За результатами останнього соціологічного дослідження, проведеного фондом "Демократичні ініціативи" та соціологічної служби Центру Разумкова, якби всеукраїнський референдум про вступ до НАТО відбувся в липні 2015 року, 64% тих, хто взяв би в ньому участь, проголосували б за вступ України до Північноатлантичного альянсу. Згідно з результатами опитування, 28,5% проголосували б проти.