Китай відмовляється ставати стороною переговорів щодо врегулювання конфлікту між Росією та Україною, зокрема, щодо ситуації на Донбасі.

Заявили в Міністерстві закордонних справ України, пише "Апостроф".

"Зараз позиція Китаю полягає в "політичному нейтралітеті", який при цьому базується на повазі до суверенітету і територіальної цілісності нашої держави", - зазначається у відповіді МЗС України на запитання, які дії він робить для залучення Китаю до переговорного процесу з врегулювання конфлікту на Донбасі.

Читайте також: Україна і Китай разом працюватимуть над розвитком атомних технологій

"МЗС України докладає максимальних зусиль для консолідації міжнародної підтримки в боротьбі з російською агресією, у тому числі ведеться робота і з офіційним Пекіном. Зокрема, Посольством України в КНР, генеральними консульствами України в Шанхаї і Гуанчжоу на постійній основі робляться відповідні кроки під час переговорів та інших заходів високого рівня за участю офіційних осіб Китаю, піднімаються питання з надання Китаєм як стратегічним партнером нашої держави більш дієвої підтримки на цьому напрямку ", - додає зовнішньополітичне відомство України.

Популярні новини зараз
ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку
Показати ще

Як повідомлялося, другий президент України і представник країни в тристоронньої контактній групі Леонід Кучма вважає, що участь у переговорах з врегулювання ситуації на Донбасі повинні приймати і США, і Великобританія, і Китай.