На Генеральній асамблеї Організації Об'єднаних Націй весь світ продемонстрував чітку підтримку України. Про це сказав міністр закордонних справ України Павло Клімкін, пише РБК.

"В ООН є дуже чітка проукраїнська коаліція, яка розуміє, що Україна бореться за цінності саме тут, в Європі. Навіть в масштабах ООН всім не байдуже те, що відбувається в Україні. Нам допомагали і будуть допомагати", - наголосив він.

За словами Клімкіна, світові лідери зійшлися на думці, що "ситуація в Україні - це питання цінностей, а в Сирії - це питання врегулювання ситуації на близькому сході".

Читайте також: Олланд пообіцяв приїхати в Україну

"Інший аспект, що в обох питаннях Росія фактично підтримує тероризм і про це всі говорять. Кого Росія бомбардує? Це помірна опозиція, яка бореться за зміни в Сирії. Зараз російські війська перебувають на Донбасі і в Сирії. Де вони будуть завтра - це нікому невідомо. Це питання довіри, це питання довіри до Росії, якого немає", - зауважив він.

Популярні новини зараз
Більше не видурять гроші: як перевірити, що сайт, банківська картка чи мобільний номер є шахрайськими Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот
Показати ще

Нагадаємо, міністр закордонних справ України раніше наголошував, що сподівається на надання Україні безвізового режиму з Євросоюзом у другій половині 2016 року.