Представник України у політичній підгрупі Тристоронньої контактної групи щодо врегулювання ситуації на Донбасі Роман Безсмертний вважає рішення сепаратистів з угруповань "ЛНР" та "ДНР" щодо перенесення "виборів" шантажем.

"Перенесення, це ж не скасування виборів", – сказав Безсмертний в інтерв'ю "Українській правді".

Він повідомив, що під час роботи підгрупи у вівторок, 6 жовтня, представників сепаратистів спитали, чи вони скасували місцеві вибори, чи перенесли.

"Кажуть: "Перенесли". Питаю, на яке число? Кажуть: "Ну, мабуть, на 21 лютого", – говорить Роман Безсмертний.

"Якщо ми говорили про закони України, на основі яких мають проводитися вибори, рішення Верховної Ради, то це їхнє рішення про проведення, їхнє рішення про перенесення виборів. Тобто, це такий відтермінований шантаж", – вважає Безсмертний.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

У вівторок у Мінську проходила зустріч представників Тристоронньої контактної групи щодо врегулювання ситуації на Донбасі за участю сепаратистів.

Читайте також: Порошенко схвалив скасування "виборів" в "ДНР" і "ЛНР"

Також сьогодні угруповання "ДНР" і "ЛНР", які контролюють частини Донецької і Луганської областей України, заявили про скасування своїх "виборів", які призначили раніше на 18 жовтня і 1 листопада. Сепаратисти уточнили, що "вибори" перенесені на наступний рік, і наголосили, що рішення ухвалене у зв'язку з підсумками зустрічі "нормандської четвірки" в Парижі.

При цьому сепаратисти заявили, що за цей час "Україна буде зобов'язана надати Донбасу особливий статус, не допустити переслідування і покарання осіб – учасників подій на території Донбасу, а також переголосувати поправки в Конституцію в новій, погодженій з сепаратистами редакції".