Генеральний прокурор України Віктор Шокін не виключає, що піде у відставку з посади уже в 2016 році. Про це на своїй сторінці в Facebook написав головний редактор "Радіо Вєсті" Валерій Калниш.

"Був на зустрічі з генеральним прокурором Віктором Шокіним, він зустрічався з кількома журналістами та експертами. Запитав про можливу відставку та звільнення з посади. Він сказав, що це може відбутися уже наступного року", - написав Калниш.

За його словами, Шокін запевнив, що піде у відставку після того, як проведе реформу прокуратури та відбудеться омолодження кадрів.

"За приблизними підрахунками, реформування повинне завершитися навесні, десь у квітні-травні наступного року. Реформа прокуратури - це те, що я роблю і доведу до кінця, подобається це комусь чи ні", - передає слова Шокіна Калниш.

Шокін упевнений, що ті два роки, які йому залишилося до пенсії, "він на посаді не досидить".

Популярні новини зараз
Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Читайте також: Генпрокурор просить слідчих США допомогти у справі "діамантових прокурорів"

Нагадаємо, Віктор Шокін обіймає посаду генерального прокурора України з 10 лютого 2015 року.

Раніше у ЗМІ поширювалася інформація, що восени Шокін подасть у відставку за станом здоров'я. При цьому, серед претендентів на крісло генерального прокурора у ГПУ називали заступників Шокіна Віталія Каська й Анатолія Матіоса та першого заступника генпрокурора Юрія Севрука.

Водночас, сам Шокін спростувавав цю інформацію.