Уповноважена Президента з мирного врегулювання конфлікту на Донбасі Ірина Геращенко заявила, що в питанні амністії бойовиків "ДНР" та "ЛНР" не можна діяти "з шаблюками наголо". Потрібно діяти виважено і "фільтрувати" учасників незаконних збройних формувань.

Про це вона сказал в ток-шоу "Право на владу" на телеканалі "2+2".

"В цьому питанні не можна діяти зі шаблюками наголо. Все потрібно робити виважено і поступово. Он, в Хорватії після Балканської війни процес амністії тривав 11 років. І у нас потрібно чітко фільтрувати бойовиків. Є ватажки, яким немає пробачення, а є 16-річні хлопчаки, яким видали якийсь папірець і тепер навіть до Росії не пускають. Потрібно все робити по закону", - заявила Геращенко.

Читайте також: Сепаратистів "ДНР" і "ЛНР" будуть амністувати за законом 20-річної давнини

Нагадаємо, лідери країн "нормандської четвірки" домовилися про послідовність виконання пунктів Мінських угод, зокрема про амністію бойовиків "ДНР" і "ЛНР" перед виборами на окупованих територіях Донбасу.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще