Ілля Новиков, який є одним з адвокатів льотчиці Надії Савченко, відтепер буде захищати в Росії й Миколу Карпюка.

В своєму акаунті в Твіттер, Новіков написав, що взявся захищати Карпюка в Верховному суді Чечні по подіям 1994 року. Також, він додав, що відсьогодні розпочався набір присяжних.

Новіков заявив, що захищатиме Карпюха разом з адвокатом з Грозного – Доккою Іцлаєвим, а Станіслава Клиха, який є другим підсудним, буде захищати Марина Дубровіна.

Читайте також: Українець намагався накласти на себе руки у російському СІЗО

Новіков також оприлюднив частину документа, в якому перераховується список осіб, які брали участь в Чеченській війні в складі УНА-УНСО, серед них значиться і Арсеній Яценюк, який в той час мав прізвисько "Арсен".

Популярні новини зараз
Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Виплати ніхто не чіпатиме: переселенців порадували доброю звісткою Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Як відомо, Карпюк та Клих – українці, яких Слідком РФ, записав в банду УНА-УНСО, та звинуватив у вбивствах російських військових протягом війни в Чечені 94-95 років. В березні минулого року російські спецслужби викрали Карпюка з Чернігівській області та привезли в Росію. Його адвокати підозрюють, що Карпюк вже може бути вбитим, хоча російська сторона наполягає на протилежному. Карпюк та Клих можуть отримати строки від 15 років позбавлення волі до довічного.