Українець Микола Карпюк, якого звинуватили в участі в бойових діях у Чечні в 1994-95 роках, намагався накласти на себе руки в російському СІЗО.

Спроба суїциду трапилася після того, як з нього за допомогою тортур вибили потрібні російським спецслужбам показання для подальшого фабрикування справи.

Про це він написав у своєму листі в Європейський суд з прав людини, пише ZN.UA.

"Я розумів, що обмовив багатьох людей, своїх друзів, товаришів. Коли я потрапив у камеру, я знайшов іржавий цвях, заточив його об стіну і хотів порізати собі горло. Я розумів, що вийти з ситуації, що склалася можу лише позбавивши себе життя. Але в камері була непомітна відеокамера. До мене увірвалися конвоїри, які стежили за мною і забрали цвях, обшукали камеру і довго ще стежили за моїми діями", - повідомив Карпюк.

"Звісно, на моїй совісті обмовляння багатьох людей. Ці докори сумління будуть зі мною до останніх днів. Нехай же мені пробачать ці люди. Я робив це, не маючи злого наміру, а для захисту сина і дружини", - додав в'язень.

Популярні новини зараз
По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі "Працював усе життя, а користі - нуль": чи можуть українські пенсіонери продати свій стаж На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю Ціни на популярний продукт взлетіли до небес: чому українці вирішили його ігнорувати
Показати ще

Читайте також: Кадиров запросив на зустріч дочку Нємцова

Нагадаємо, в російській республіці Чечня триває закрите судове засідання у кримінальній справі відносно громадян України Миколи Карпюка, Станіслава Кліха та Олександра Малофєєва. Їх звинувачують у тому, що вони у 1994-1995 роках в рядах УНА-УНСО воювали в Чечні проти російських військовослужбовців.