Син українського екс-президента-втікача Віктора Януковича Олександр подав позов до Європейського суду з прав людини в Страсбурзі.

Янукович-молодший вважає, що Україна порушила відносно нього права людини, сказано в прес-релізі англійської адвокатської компанії Joseph Hage Aaronson LLP.

Зокрема, підставою для подачі позову стало рішення Національного банку України від 27 листопада 2014 про визнання неплатоспроможним "Всеукраїнського банку розвитку", що належав Олександру Януковичу.

У результаті в банк ввели тимчасову адміністрацію, а Янукович-молодший втратив право власності на 100% акцій банку.

Читайте також: Печерський суд арештував елітну яхту Курченка

Популярні новини зараз
Сім'ї возз'єднаються, будемо їздити – куди хочемо: астролог назвав дату кінця воєнного стану Пенсія збільшиться на 50%: українцям розповіли про лазівку у виплатах ТЦК збирає досьє на кожного: які дані вашої біографії знатимуть обов’язково Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи
Показати ще

За словами адвокатів, син Януковича не може відстояти свої законні права в українських судах, тому що вони знаходяться під тиском чинної української влади і виконують політичні замовлення проти її опонентів.

У зв'язку з цим Янукович-молодший і вирішив звернутися до Європейського суду з прав людини. Він хоче, щоб суд зобов'язав Україну виплатити йому матеріальну компенсацію у розмірі ринкової вартості акцій банку.