Колишній міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський вважає, що у тому випадку, коли Нідерланди, після проведення референдуму, відкличуть свій підпис під Угодою про асоціацію між Україною та Європейським союзом, то від цього виграє лише Росія.

Про це висловив в інтерв'ю нідерландському телеканалу NOS, передає "УНІАН".

Саме Сікорський, працюючи в польському МЗС, разом зі своїм шведським колегою Карлом Більдтом виступив за створення політики Східного партнерства. Він також займав активну позицію у всіх питаннях, які мали відношення до питань підтримки України.

"Якщо Нідерланди відкличуть свій підпис назад під Угодою про асоціацію з Україною, Росія отримає те, що вона хоче. Я всім рекомендую підтримати ратифікацію", - наголосив екс-мінстр.

Читайте також: "Народні республіки" зникнуть після повернення контролю над Донбасом

Популярні новини зараз
Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40% Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників "Працював усе життя, а користі - нуль": чи можуть українські пенсіонери продати свій стаж
Показати ще

Сікорський заявив, що Угода про асоціацію є шансом для України "бути більш подібними до нас". Він додав, що українці прагнуть хоч трохи покращити своє життя.

Нагадаємо, виборча комісія Нідерландів підтримала про проведення референдуму щодо Угоди про асоціацію Україна-ЄС. Явка має становити 30% від загальної кількості тих, хто має право голосу. Уряд після повинен вирішити долю угоди. Але результат референдуму має лише рекомендаційний характер.