У скаладі Нацгвардії повинні бути високопрофесіональні бійці з високою зарплатнею та мотивацією.

Як повідомляє УНН, з такою заявою виступив глава МВС Арсен Аваков на зустрічі на з керівним складом Головного управління Національної гвардії України.

Він підкреслив, що виступає категорично проти збільшення складу Нацгвардії до 60 тисяч. Адекватною цифрою для цього силового відомства є 35 тисяч бійців.

Проте речник Національної гвардії України Світлана Павловська наголосила, що наразі у складі силової структури перебувають більше 40 тисяч бійців.

Арсен Аваков наголосив, якщо зменшити кількість нацгвардійців, вони зможуть отримувати зарплати та соціальне забезпечення.

Популярні новини зараз
На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю "Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам Крутіший за Audi та BMW: український преміум кар Leleka підкорив серця автолюбителів Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати
Показати ще

Павловська заперечила, адже за чинним законодавством, чисельність відомства може становити 60 тисяч.

Читайте також: В Україні розпочинається набір до кіберполіцейських

Нагадаємо, що сьогодні на такому засідання глава Кабміна Арсеній Яценюк наголосив, що в уряді варто створити окрему посаду – віце-прем'єр з питань реабілітації поранених бійців АТО.