На оренду двох повітряних транспортів для президента-втікача Віктора Януковича за часів його правління держава витрачала 12,5 мільйонів гривень з бюджету.

Про це повідомляє "Перша інстанція", посилаючись на ухвалу Печерського райсуду Києва.

В матеріалах справи зазначається, що перельотами Януковича займалось державне авіаційне підприємство "Україна". Воно є підрозділом Держуправління справами. Компанія орендувала для нього вертоліт "Agusta 139" та літак "Falcon 900".

Слідство встановило, що керівники підприємства "Україна" протягом 2011-2014 років закупили, в обхід конкурсу, авіаперевезення у фірми "Центравіа".

Читайте також: Син Януковича подав позов проти України

Популярні новини зараз
Вершкове масло та соняшникова олія: українців попередили про нові ціни Все, що накопичували – може зникнути: клієнти ПриватБанку втрачають заощадження Нова схема крадіжки - у небезпеці кожен, хто має карту: українцям розповіли, як не втратити гроші ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо
Показати ще

Авіаперельоти Януковича обслуговували ці повітряні судна. Хоча вони фактично належали йому або наближеним до нього особам.

На ці операції виділялось понад 12,5 мільйонів гривень з рахунків держбюджету.

Суд направив Державну фінансову інспекцію, щоб перевірити законність цих операцій та встановити розміри збитків для бюджету.