Спостерігачі від громадської організації "Опора" виявили у Харкові факт підкупу виборців.
11 жовтня спостерігач отримали інформацію про те, що в одному з районів Харкова, на Північній Салтівці, на вулиці Наталії Ужвій проводиться безкоштовна роздача "аптечок здоров'я".

Зі спілкування з людьми, які вже отримали ці аптечки, стало відомо, що роздача здійснювалася відповідно до запрошення з символікою політичної партії "Солідарність".

"В іменних запрошеннях, де фіксувалися прізвище, ім'я та по-батькові, адреса людини, встановлювався певний час для використання запрошення, вимагався документ, що посвідчує особу, вказувалася, що "Команда здоров'я" пропонує прийти та отримати "аптечку здоров'я" за адресою: вулиця Наталії Ужвій, 62-а, кафе "Каспій", - розповіли в прес-службі.

Читайте також: За підкуп виборців кандидатів кидатимуть за ґрати

"Подивившись на ці аптечки, можна зробити висновок, що вони без візуального зображення назви, символіки, прапора місцевої організації партії, з чого, відповідно до закону "Про місцеві вибори", вбачаються ознаки підкупу виборців" – говорять спостерігачі.

Популярні новини зараз
Упустив Дантес і впіймав Кацурін: найвідвертіші і не зовсім чесні фото Наді Дорофєєвої Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

Вони завітали до вказаної на запрошенні адреси, де побачили місце зберігання, а також роздачу "аптечок здоров'я". З приміщення кафе, в якому роздавали аптечки, спостерігачів виштовхували, вказавши, що це приватна власність.

"Представники "Опори", вбачаючи факти порушення законодавства, викликали правоохоронні органи. Поліція, яка прибула на місце, встановила факти запрошення виборців для отримання "аптечок здоров'я", оглянули приміщення кафе, де аптечки видавалися, прийняла від спостерігачів "Опори" заяву на ім'я начальника Київського райвідділу міліції з поясненнями та відповідний акт. Як пізніше повідомили в райвідділі, матеріали за даним фактом внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань", - додали в "Опорі".

Важливо зазначити, що від політичної партії "Блок Петра Порошенко "Солідарність" по виборчому округу №30, який має відношення до території, на якій проводилася роздача "аптечок здоров'я" та проживають запрошені виборці, балотується Євген Ручка, який, згідно з даними з веб-сайту Центральної виборчої комісії, є помічником директора з розвитку "Фармацевтична компанія "Здоров'я".