Обрання нашої країни непостійним членом Ради безпеки ООН на 2016-2017 роки свідчить про міжнародну підтримку і дарує нові можливості в захисті незалежності та цілісності України.

Про це заявив президент Петро Порошенко на своїй сторінці в Facebook.

"Нам це вдалося! Підсумки голосування довели моє твердження про створення глобальної проукраїнської коаліції. Це відкриває перед Україною нові можливості", - написав Порошенко.

"Україна в ООН - це підтримка проукраїнської коаліції. Кожен голос на підтримку України - це голос за суверенітет нашої країни", - написав Президент уже в Twitter.

Читайте також: Порошенко озвучив суму на відновлення Донбасу

Популярні новини зараз
ТЦК збирає досьє на кожного: які дані вашої біографії знатимуть обов’язково Водоканали почали відключати неплатників: який борг вважається "критичним" Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо
Показати ще

Нагадуємо, що сьогодні країни-члени ООН обрали Україну непостійним членом Ради безпеки ООН. За таке рішення проголосували 177 країн-членів ООН при 118 необхідних.

Відзначимо, цього року претендували на п'ять вакантних місць в Раді безпеки Україна, Єгипет, Японія, Сенегал і Уругвай, і відповідно, зайняли їх.