У Генеральній прокуратурі планують допитати екс-голову СБУ Валентина Наливайченка щодо даних про причетність представників ФСБ до вбивств на Майдані. Про це повідомив начальник управління спеціальних розслідувань ГПУ Сергій Горбатюк, пише УНН.

"У квітні 2014 року слідчі Генпрокуратури отримали інформацію, що в період Майдану неодноразово приїздили представники ФСБ. Це було у грудні - 27 осіб, у січні - 7 осіб, а також 20 лютого - 20 осіб, серед яких Владислав Сурков. Розслідування встановило, що 2 делегації приїхали з ознайомлювальною метою. Інших даних про те, що ці особи причетні до злочинів, отримано не було", - сказав Горбатюк.

За його словами, слідчі все ж не відкидають причетність спецслужб до подій на Майдані.

Генпрокуратура закликала Наливайченка надати наявну в нього інформацію про причетність представників ФСБ до вбивств євромайданівців.

Читайте також: Наливайченко звинуватив депутата у виведенні через офшори $700 млн

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

Горбатюк уточнив, що колишнього голову СБУ викличуть до прокуратури як свідка.

Нагадаємо, раніше Наливайченко повідомляв, що групами снайперів на Майдані Незалежності керував помічник президента Росії Владислав Сурков.

За його словами, три групи співробітників Федеральної служби безпеки РФ приїжджали до Києва в грудні 2013-го - лютому 2014 року для організації розгону активістів.