Президент України Петро Порошенко, перебуваючи у Івано-Франківську, розповів про перебіг реформування правоохоронної системи України.

Глава держави виступив перед студентами та професорсько-викладацьким складом Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу, передає 5 канал.

"Ми звільнили 4 тисячі старих прокурорів. І зараз завершується дуже суворий конкурс, починаючи від тестів і завершуючи детектором брехні, де ми маємо набрати 700 нових керівників місцевих прокуратур. Я дуже сподіваюся, що цей досвід буде такий самий успішний, як поліція", - сказав Президент.

Читайте також: Генпрокуратура захищає інтереси ФСБ – Наливайченко

За словами Порошенка, найближчим часом в Україні працюватиме нова й ефективна правоохоронна вертикаль. "Ми створили Антикорупційне бюро... Зараз завершується другий етап конкурсу, ще 70 детективів, які забирають у прокуратури всі антикорупційні справи. Ми створимо Державне бюро розслідувань, проект на останньому читанні у Верховні Раді, яке забере все слідство в прокуратури, і буде започаткована нова і ефективна правоохоронна вертикаль", - говорить глава держави.

Популярні новини зараз
Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще