Президент Порошенко заявив, що вибори в Маріуполі та Красноармійську були скасовані, щоб не допустити фальсифікацій. Він закликав Верховну раду найближчим часом проголосувати за нову дату виборів в цих містах.

"Ситуація в Маріуполі – категорично неприйнятна. Із самого початку я наполягав, щоб там відбулися вибори, але коли стало зрозуміло, що там готували масштабні фальсифікації – ми цього допустити не могли", - заявив президент після голосування на своїй дільниці у Києві.

Він закликав правоохоронні органи провести перевірку зриву виборів та публічно назвати тих, хто в цьому винний.

"Звертаюся до депутатів Верховної ради на найближчому засіданні затвердити нову дату виборів в Маріуполі. Наголошую – вони необхідні й мають пройти в цьому році за найкращими світовими стандартами", - сказав Порошенко.

Президент також повторив тезу про необхідність формування "проукраїнської коаліції в органах місцевого врядування" й закликав "не дозволити агресору сформувати опозицію всередині України".

Популярні новини зараз
В Україні пенсіонери отримають "подвійні", та навіть "потрійні" пенсії: у ПФУ озвучили вимоги Українцям пообіцяли зробити життя трохи простішим: понад 10 тис грн на людину Ухилянт з ганьби перетворився на бренд: втікачі жартують, українці – лютують Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще

Станом на 12.00 у Донецький області проголосували понад 11% виборців, повідомив Порошенко із посиланням на губернатора Павла Жебрівського.

Читайте також: Понад 200 виборчих дільниць не відкрилися для голосування – МВС

Нагадаємо, що із взаємними звинуваченнями в зриві виборів виступили Блок Порошенка й Опозиційний блок. Місцева територіальні виборча комісія вже звернулася до ЦВК із проханням перенести вибори на 15 листопада.