Згідно з українським законодавством за добу до виборів і безпосередньо в день виборів будь-яка політична агітація заборонена. Але не всі партії та кандидати в мери вирішили слідувати букві закону.

Так, у Кривому Розі в день виборів продовжила висіти на білбордах реклама, яка відверто маніпулює законодавством. Відповідні фотографії з'явилися на ресурсі УНІАН.

Завуальована назва партії, ті ж кольори, шрифт, дизайн білбордів, що і за добу до "дня тиші", але без осіб, ніби підказує виборцям Кривого Рогу за кого треба голосувати.

Читайте також: Генпрокуратура підозрює голову райради Кривого Рогу в отриманні хабара

Такі дії кваліфікуються як порушення статті Закону України "Про вибори народних депутатів України".

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Це є порушенням, за агітацію у "день тиші" або день виборів передбачена адміністративна відповідальність, тобто, це накладення штрафу до 850 грн", - прокоментував завуальовану політрекламу юрист Андрій Верба.