Міліція Донецької області відкрила кримінальне провадження за фактом зриву процесу голосування на місцевих виборах у Маріуполі. Про це йдеться в повідомленні на сайті МВС.

"Відомо, що 25 жовтня 2015 року через відсутність бюлетенів для голосування не змогли розпочати свою роботу 205 виборчих дільниць Маріуполя, через що жителі міста були позбавлені права брати участь у місцевих виборах", - наголошується в повідомленні.

Цей факт внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань з попередньою правовою кваліфікацією за статтею "перешкоджання здійсненню виборчого права або права брати участь у референдумі, роботі виборчої комісії або комісії з референдуму чи діяльності офіційного спостерігача, вчинені за попередньою змовою групою осіб або членом виборчої комісії чи іншою службовою особою з використанням свого службового становища".

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк від 2 до 3 років.

"У рамках відкритого кримінального провадження буде проведено повне, всебічне розслідування цих подій, з'ясовано всі чинники, які вплинули на виборчий процес у Маріуполі, зокрема буде перевірено діяльність Маріупольської міської виборчої комісії та дано правову оцінку всім встановленим фактам", - заявив начальник міліції області В'ячеслав Аброськін.

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Нагадаємо, в Маріуполі та Красноармійську Донецької області голосування на місцевих виборах скасували, оскільки тервиборчкоми не ухвалили рішення передати бюлетені на дільниці.

Радник міністра внутрішніх справ Іван Стойко заявив про намір правохоронців допитати голову ЦВК Михайла Охендовського, який, на їхню думку, порушив законодавство, що призвело до зриву виборів в Маріуполі.

Читайте також: У Держдепі США розраховують на проведення виборів у Маріуполі 15 листопада

Голова Донецької ВЦА Павло Жебрівський вважає, що вибори в цих містах мають відбутися якнайшвидше, проте не виключає їх перенесення на наступний рік.

У КВУ вважають, що процес виборів у Маріуполі і Красноармійську краще перезавантажити від самого початку і провести в 2016 році.

Коаліція ВР України 27 жовтня не змогла домовитися про дату проведення виборів у Маріуполі.