Комуністична партія України спрямувала до Європейського суду з прав людини позов щодо порушення державою Україна основоположних прав і свобод людини.

Про це повідомляється на сайті політсили.

"У липні 2015 року Міністерство юстиції України, виконуючи замовлення правлячого режиму і посилаючись на антиконституційні так звані закони про "декомунізацію", видало протиправний наказ, яким заборонило Компартії брати участь у виборах до місцевих рад. Залежні українські суди, як і Міністество юстиції, відмовилися відновити законні права комуністів на волевиявлення", - сказано у повідомленні.

Читайте також: Комуністи під новими гаслами намагаються пролізти на місцеві вибори

Через це, як зазначає Компартія, вона була вимушена, керуючись нормами міжнародного права, звернутися до Європейського суду з прав людини задля відновлення справедливості.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще