Помічниця державного секретаря США Вікторія Нуланд вважає, що необхідно наполягати на виконанні Росією та сепаратистами зобов'язань, які вони взяли на себе, згідно з Мінськими домовленостями. Тільки в такому випадку можливо буде говорити про повернення окупованих бойовиками територій Україні.

Про це вона повідомила під час слухань у Конгресі США, передає "Голос Америки".

Помічниця держсекретаря зазначила, що мова йде про зобов'язання про відведення зброї, проведення виборів за українським законодавством та повернення під контроль України державного кордону з Росією.

"Станом на сьогодні під контроль уряду України повернуто нуль окупованих територій", – наголосила вона у відповідь на уточнююче запитання конгресмена Мо Брукса.

Читайте також: У Конгресі хочуть підтримати війну в Україні, відволікаючи РФ від Сирії

Популярні новини зараз
Ухилянт з ганьби перетворився на бренд: втікачі жартують, українці – лютують Газовики виписують штрафи на десятки тисяч гривень: кому зі споживачів готувати гаманці Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК Будете робити це перед працівниками ТЦК – сядете на 8 років: українців суворо попередили
Показати ще

Також Нуланд розкритикувала військову операцію Росії, яку російська армія проводить на території Сирії. Вона заявила, що військові дії обходиться Москві в суму від двох до чотирьох мільйонів доларів на день.

Вона додала, що Росія витрачає такі кошти у той час, коли звичайні громадяни відчувають наслідки рецесії у країні. Спад, за її словами, викликані хибним економічним управлінням, низькими цінами на нафту і санкціями, які запровадили через військову кампанію Кремля в Україні.