Конгресмени запропонували президенту Сполучених Штатів Бараку Обамі розглянути можливість повернути силою окуповані території Україні, надавши їй летальну зброю. Таким чином Росію хочуть змусити згорнути сирійську кампанію.

Про це пише УНІАН.

"У ході слухань "Політика США після ескалації ситуації в Сирії з боку Росії", які тривають у Вашингтоні, конгресмен-республіканець від штату Алабама Мо Брукс звернувся до присутніх в якості свідків представників Держдепу Вікторії Нуланд і Енн Паттерсон з цим питанням", - ідеться у повідомленні.

Читайте також: Кількість російських військових у Сирії збільшилась вдвічі

За його словами, Мінські домовленності та режим тиші не привели до повернення країні окупованих територій. Отримавши летальну американську зброю, Київ міг би розгорнути військову кампанію для повернення захоплених територій та змусити Росію перекинути додаткові військові ресурси із Сирії.

Популярні новини зараз
В Україні легкові авто ТЦК беруть на облік: що загрожує власникам Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40% По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі
Показати ще

Він вважає, що Москва не зможе паралельно вести дві потужні військові операції.

Брукс нагадав, що Україна не отримала від Америки танки, ракети та інші види летального озброєння, яке б справді дозволило повернути території.

Позиція Мо Брукса отримала підтримку іншого конгресмена-республіканця Ренді Веббера. Проте викликала обурення Вікторії Нуланд.