Колишній заступник помічника міністра оборони США з питань Росії, України та Євразії Евелін Фаркас заявляє, що адміністрація президента США Барака Обами відхилила її пропозиції вести рішучішу політику щодо Росії.

Як заявила Фаркас, яку цитує видання Politico, вона безуспішно виступала за активніші дії США, щоб зупинити Росію. Зокрема, за надання "летальної оборонної допомоги Україні, передусім протитанкової зброї".

За її словами, президент Росії Володимир Путін намагається протистояти США на світовій арені, і Україна й Сирія можуть бути не останньою військовою авантюрою Кремля.

"Я не буду здивована, якщо він спробує протистояти нам ще десь", – сказала Фаркас, заявивши про стурбованість адміністрації щодо того, що в разі нагоди Путін може намагатися "випробувати НАТО".

За словами колишнього заступника помічника міністра оборони США, американській адміністрації варто переглянути розподіл сил у Європі й ухвалити рішення про збільшення контингенту на сході.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Читайте також: Американські військові з листопада почнуть навчати шість батальйонів ВСУ

"Потрібно, щоб більше уваги високопосадовців приділялося країнам, які відчувають безпосередню загрозу від Росії", – сказала вона.

Фаркас оголосила про своє рішення піти у відставку минулого місяця після п'яти років роботи в Пентагоні. За цей час вона була радником трьох міністрів оборони і відіграла значну роль у виділенні Україні 244 мільйонів доларів військової підтримки.