Парламент України змінив антикорупційні закони настільки, що вони втратили свою суть. Про це заявив міністр юстиції України Павло Петренко в ефірі одного з українських телеканалів в п'ятницю ввечері, передає УНН.

"Дуже сумно, що фактично напередодні річниці Революції Гідності цей парламент показав себе дуже погано в частині виконання зобов'язань навіть не перед Європою, а українськими громадянами. За цей рік була проведена величезна робота з підготовки до скасування віз з ЄС. Практично - залишилося зробити кілька невеликих кроків: прийняти низку законів, які готувалися протягом останніх кількох місяців з депутатами. За ці закони не було проголосовано", - сказав Петренко.

За словами міністра, Верховна Рада провалила своє "домашнє завдання".

"Так виходить, що коли до парламенту потрапляють антикорупційні закони, депутати починають дуже сильно нервувати. Частина антикорупційних законів була настільки змінена, що вони втрачали свою суть. І це робили представники коаліції, які вносили поправки до законів. Це означає тільки одне - Верховна Рада провалила своє "домашнє завдання" щодо безвізового режиму", - упевнений Петренко.

Міністр зазначив, що критичним днем буде 10 листопада.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Читайте також: Україні не скасують візи без прийняття законів - Юнкер

"Парламент мав проголосувати за ці закони до 10 листопада, коли має відбутися комунікація між представниками Єврокомісії та українською стороною. Зараз ми, спільно з МЗС, ведемо переговори з європейськими колегами для того, щоб нам дали ще кілька днів на наступному тижні. І критичним днем ​​буде вівторок, коли парламент збереться на сесійний день. Є шанс, якщо на те буде здоровий глузд і воля депутатів, що у вівторок цю ситуацію парламент зможе виправити", - підкреслив Петренко.

Нагадаємо, напередодні президент України Петро Порошенко звертався до депутатів та голів політичних сил з проханням підтримати законопроекти щодо лібералізації візового режиму із Європейським союзом. З таким же закликом до парламентарів звернувся прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк.