Україна має запровадити низку судових та правозахисних реформ. Це першочергова умова для надання українським громадянам безвізового режиму з Європейським союзом.

Про це повідомив президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер у листі до президента України Петра Порошенка, передає Euractiv.

"Прогрес у проведенні реформ у боротьбі з корупцією лишається одним з ключових пріоритетів для досягнення безвізового режиму з ЄС для українських громадян", - наголосив він.

У своєму листі президент Єврокомісії закликав до швидкого створення незалежних органів, які вестимуть боротьбу з корупцією в країні.

Він зазначив, що Україні потрібно також змінити трудове законодавство. Воно має заборонити дискримінацію за ознакою сексуальної орієнтації. В країні, за його словами, повинно з'явитися агентство з повернення конфіскованих активів.

Популярні новини зараз
Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти
Показати ще

Читайте також: Європи не буде: Рада не проголосувала за закони для безвізового режиму

Нагадаємо, Верховна Рада вчора змогла проголосувати лише за 2 з 13 необхідних законопроектів для запровадження безвізового режиму з ЄС.

Депутати не підтримали в другому читанні закон, що передбачає створення Нацагентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, що одержані від корупційних та інших злочинів.

Крім того, народні обранці не захотіли розглядати норму Трудового кодексу про заборону трудової дискримінації. Вона є однією з обов'язкових умов для скасування віз для українців.