Після Сирії Путін може спробувати ще раз піти на Донбас або ж навіть у Чечню. Такий прогноз дає російський військовий журналіст Аркадій Бабченко.

- Де Путіна чекати наступного разу?

- Він став досить непередбачуваним. Ще два роки тому навіть не можна було й подумати, що російські танки штурмуватимуть українські міста. А зараз це реальність. Ми не маємо жодного поняття яким чином у Кремлі приймаються рішення, яким складом і якими людьми.

Тому Путін може розпочати бойові дії і у Чечні і на Донбас. Можемо піти воювати з Японією, Америкою — все може бути.

Читайте також: Росії загрожують нові санкції через операцію у Сирії

Популярні новини зараз
Унітаз буде як новий: секретний лайфхак досвідчених господарок Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів
Показати ще

У Чечні війна не те що заморожена, там Рамзан просто все придавив бетонною плитою. Але це не означає, що війна там закінчилася. За 15 років Росія створила там розсадник тероризму, радикального ісламізму. Там сильні сепаратистські настрої.

- В яких умовах можливе подальше існування Росії і Заходу?

- Поки в нас буде той же режим, що й зараз — напруга і Холодна війна. Час від часу будемо погрожувати їм, що зітремо в радіоактивний попіл, а потім казати, що нас не так зрозуміли. Будуть санкції. Ніхто Росію у клуб великих держав не пустить. Це точно.

Таке враження, що взагалі прийнято рішення видавлювати Росію із світової політики, бо ми в черговий раз показали, що є непередбачуваними. Ми не можемо будувати ні стабільність, ні економіку, ні добросусідські відносини. Таких сусідів воліють тримати за дверима в області країн третього світу. Притому ввічливо посміхатися їм через ґрати закритих дверей.

Якщо нічого не зміниться — Росія рухається в бік розпаду на маленькі частини.

- Чи можна уявити Росію демократичною країною?

- Навіть у цій божевільні ще не всі зійшли з розуму. Шанс залишається. Росія зараз у такій точці, де має всі варіанти абсолютно. На наступних виборах до влади може прийти умовний Навальний і розвернути країну назад до демократії. Такий шанс повністю не виключений.

Так само є шанс, що може прийти якась група, яка взагалі почне війну з усім світом.

В мене є надія, бо в країні ще є демократичні сили, ще не всіх повбивали або витворили. Сподіваюсь, що божевільня вийде із психозу і ввійде у більш-менш адекватний стан.

Читайте також: Каспаров вважає, що мир з Путіним – трагічна помилка Заходу

А може бути і просто зміна портрету - Володимир Путін перестає всіх влаштовувати. Бо дехто втрачає мільярди і отримує можливість Гааги і кримінального терміну. Тоді може прийти умовний Ігор Сечін чи Дмитро Медведєв.

Вони дадуть на якийсь час послаблення, перестануть вбивати людей на мосту біля Кремля. Але це все буде тимчасово.