Голова Міністерства фінансів США Джейкоб Лью закликає російську владу реструктуризувати борг України з часів правління Януковича. Про це він повідомив в інтерв'ю BBC.

"Сподіваюсь, що Росія перегляне можливість реструктуризації боргу. Треба розуміти, це відкриє можливості для економічного зростання України, що, у свою чергу, збільшить її кредитну спроможність", - заява Лью.

РФ вимагає повернення боргу від України до грудня 2015 року. У Москві цей кредит вважають офіційним, у Києві приватним, МВФ не може визначитись із позицією, але правила надання кредитів забороняє видавати кошти боржникам.

Читайте також: Британський дипломат розповіла, що потрібно для вступу України в НАТО

Вже з'являлась інформація про те, що Міжнародний валютний фонд може піти на поступки і все ж надати Україні черговий грошовий транш.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма
Показати ще

Нещодавно офіційні представники Росії відмовляли МВФ надавати кошти, адже "Україна навіть не намагалась домовитись про борг".