У рамках люстрації з найвищих державних посад було звільнено більше 700 українських держслужбовців. Про це повідомив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, виступаючи на відкритті міжнародної антикорупційної конференції, пише УНН.

"Більше семи сотень держслужбовців України пройшли очищення, а точніше були звільнені з найвищих посад української державної влади. Це 42% вищого керівництва Державної фіскальної служби, які були ближче до статусу мільйонерів, ніж до статусу державних службовців", - зауважив прем'єр.

Яценюк також закликав країни-члени ЄС створити фонд стимулювання державних службовців.

На його думку, низькі зарплати держслужбовців породжують корупцію.

Читайте також: Для працівників Фіскальної служби створять кодекс професійної етики

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

"Ми звертаємося до наших європейських партнерів. Нам треба протягом 2 років запровадити фонд стимулювання держслужбовців, щоб з цього фонду доплачувати держслужбовцям, які хочуть проводити реформи", - зазначив голова уряду.

Нагадаємо, раніше Яценюк вимагав звільнити майже половину працівників центрального апарату Державної фіскальної служби.

За його словами, під люстрацію також потрапили 15% вищого керівництва ДФС в областях.