Вчора і сьогодні у Кривому Розі під стінами ТВК мітингують проти фальсифікацій на виборах. Криворізькі активісти впевнені, що вибори, де начебто переміг діючий мер Юрій Вілкул — сфальсифіковані. Про це в інтерв'ю "Знай" розповіла новообрана депутатка від "Самопомічі" Ольга Бондаренко.

- Ми впевнені у фальсифікаціях. У нас є задокументовані скарги на численні порушення, які відбувалися на виборчих дільницях. Особливо це стосується спецдільниць: лікарні, заводи, де голосували бюджетники.

Там була аномальна явка! І всі ці численні скарги ми надали до міської виборчої комісії! Але розглянути їх там відмовились і відразу оголосили Вілкула переможцем виборів. До речі, голова виборчої комісії є родичем Вілкулаі підігрує йому

Читайте також: Оновлення не відбулося: 70% міст вибрали діючих мерів

Вже почали поступати накази по підприємствам - людей збирають і під страхом звільнення, зганяють на акції у підтримку Вілкула", - відмітила Ольга Бондаренко.

Популярні новини зараз
Українці ломляться у ТЦК перед ухваленням нового закону про мобілізацію: але добровольцями "майже не пахне" В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Розрив поміж ним та кандидатом від "Самопомочі" Юрієм Милобогом, на чию підтримку й виходять містяни, склав 700 голосів.

- Якщо ми доведемо всі правопорушення - цього розриву не буде. Виграє кандидат від демократичних сил Юрій Милобог. Тому Опозиційний блок у терміновому порядку намагається скликати сесію міської ради, без повідомлення депутатів. Таким чином хочуть швидше призначити Юрія Вілкула мером. Мало того, комісія оголосила його мером ще вночі. При тому, що не було доставлено всіх протоколів.

- Симпатії людей в Кривому Розі на чиєму боці?

- Люди втомились від Вілкула і не хочуть, щоб тут правила політична сила, яка приносить війну і сепаратизм. Кривий Ріг - досить патріотичне місто. Кількість мобілізованих у нас одна з найвищих по Україні. Розмови про те, що це ватне місто і осередок сім'ї Вілкулів — стереотипи.

Читайте також: Кривий Ріг вийшов на протест через вибори

Зараз будівля ТВК у Кривому Розі оточена правоохоронцями і тітушками. Про це у своєму Фейсбуці написав депутат Єгор Фірсов.

"У Кривому Розі сталася реінкарнація режиму. Все в кращих традиціях епохи Януковича. Міліція, хоча ні, менти оточили будівлю ТВК. Людей, які йдуть на мітинг тупо розгортають, говорячи старі аргументи: "З метою безпеки". Якої питається безпеки? Безпеки нехтування закону?

Поруч з ментами стоять тітушки. Хто ці люди насправді - менти відповісти не можуть. Це просто пекельний цирк, де Аваков, де пояснення? Чи ці менти ще й досі підпорядковані Захарченко?", - написав депутат.