США планують зберегти санкції проти Росії і бойовиків "ДНР" і "ЛНР". Вони діятимуть до повного виконання Мінських домовленостей і повернення під контроль України анексованого Криму.

Про це повідомила заступник державного секретаря США з питань Європи та Євразії Вікторії Нуланд під час Берлінської конференції з безпеки.

Вона закликає не забувати про ситуацію в Україні через боротьбу з "Ісламським державою".

"Ми не повинні забувати, що два роки тому майже мільйон українців стояли протягом днів і тижнів в снігу на Майдані і вимагали від уряду забезпечення їм демократії, чесного уряду і правосуддя", - наголосила Нуланд.

Читайте також: Потрібно тиснути на Росію і сепаратистів, щоб повернути Донбас - Нуланд

Популярні новини зараз
У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося "Відрізати два міста, прикриваючись миром": відомий екстрасенс визначив плани росії на травень 2024 В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись У коханні чекають справжні випробування: яким знакам зодіаку краще забути про стосунки
Показати ще

Заступник держсекретаря додала, що Янукович і Росія зустріли вимоги українців окупацією, танками і підтримкою сепаратистів.

Вона розповіла, що Україні потрібно допомогти пройти всі випробування. Зокрема, і тиском на Росію щодо виконання частини зобов'язань по Мінським домовленостям. Зокрема, повернути всіх заручників і забезпечити повний гуманітарний доступ для агентств ООН та провести вибори на Донбасі за українськими законами.

США, за її словами, повинні продовжувати санкції відносно Росії за анексію Криму і до повернення півострова Україні.