Сьогодні об 11-ій ранку в Печерському почали розгляд позову Олександра Януковича. Син президента-втікача вважає, що його "образило" Міністерство внутрішніх справ та нардеп Антон Геращенко.

Від української влади Янукович вимагає спростування недостовірної інформації. Тому пішов до суду захищати честь, гідність та ділову репутацію.

Розглядати справу спочатку взявся скандальний суддя Сергій Вовк, але через відмовився, бо пішов у декрет по догляду за дитиною, поки їй не виповнилося 6 років.

Тому з'ясовувати обставини позову буде Олеся Батрін. Нині вона відома як суддя Олександра Єфремова та Михайла Чечетова.

Відомо, що Янукович-молодший образився на звинувачення в причетності до розстрілів "Небесної сотні".

Популярні новини зараз
Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Для пенсіонерів буде більше грошей у квітні Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

"Якщо Саша Янукович вважає, що він не причетний до злочинів проти учасників революції Гідності, то нехай розповість що він робив останні дні перед розстрілом протестувальників, з ким розмовляв, про що говорив, які давав вказівки. Навіщо він майже щодня з'являвся в МВС, не вилазив з кабінету Захарченка, фактично керував з його кабінету всією боротьбою проти Майдану", - писав торік на своій сторінці у Facebook Антон Геращенко.

Як чиновник, якого розшукує МВС та Інтрепол, може звертатися до суду, пояснює правозахисник Олег Веремієнко.

"Будь-який підозрюваний або обвинувачений має право на захист. Навіть ця особа. Зазвичай, такі люди оформлюють довіреність на своїх адвокатів, ті представляють їх інтереси. А самі на суди не з'являються. Далі, все залежить від судді. Я б на місці судді сказав – нехай позивач сам прийде і дасть свідчення", - каже правозахисник Олег Веремієнко.