Одного із звільнених прокурорів з команди Давида Секварелідзе − прокурора Віталія Опанасенко вважають причетним до поширення сепаратистських настроїв в Україні. Окрім того, що він послідовно та методично приховував інформацію про справжні статки, любов до розкоші та участь в корупційних схемах, цей прокурор умудрився поширювати в соцмережах ще й картинки із георгіївськими стрічками. Принаймні, сьогодні про це повідомив відомий активіст та журналіст Володимир Бойко. Про свої підозри він написав у Фейсбук. Про це пише Знай.ua.

"Опанасенко володіє трьома автомобілями: Лексус, Тойота (зареєстровані на матір Опанасенка) та Інфініті FX37, хоча бачили його й за кермом "Мерседеса-кубика". Звісно, жодна з цих машин в декларації Опанасенка не зазначена. Про інтелект Опанасенка свідчить та обставина, що він ще зовсім недавно розміщував в Інтернеті фотографії про свій відпочинок на заморських курортах, а про його патріотизм – "георгіївські стрічки", якими Опанасенко прикрашав свої дописи в соцмережах", - повідомив Бойко.

За словами Бойка справжні "легкі" гроші прийшли до Опанасенка після того, як він у червні 2015 року примкнув до команди "грузинських реформаторів" і став обслуговувати найбрудніші корупційні схеми народного депутата Константіновського, що займається нелегальним видобутком піску.

"Власне, внаслідок цього й народилась так звана справа "діамантових прокурорів", коли два мафіозних угруповання – стара прокурорська гвардія (Шокін, Гузир, Корніцієць і Шапакін) та Константіновський разом зі співробітниками СБУ, а також заступниками генпрокурора Каськом і Сакварелідзе, не могли поділити цей злочинний промисел.

Оскільки накопати реальний компромат на опонента – заступника прокурора Київської області Корнійця – Сакварелідзе й Ко не змогли, без санкції суду в будинку Корнійця був проведений обшук, у ході якого знайдені діаманти. Власне, зараз ніяких претензій щодо цих діамантів Корнійцю ніхто не висуває, але кілька місяців тому Сакваріледзе та Касько їх намагались використати для роздмухування скандалу. Але експертиза, проведена Державним гемологічним центром, оцінила ці камінці лише в 700 доларів. Тоді для того, щоби виконати завдання начальства, Опанасенко власноручно підробив експертний висновок, підчистив кілька цифр і написав значно більшу суму.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Ось за цим фактом щодо Опанасенка й було відкрито кримінальне провадження – за підробку матеріалів досудового слідства. А зовсім не за його неймовірний патріотизм, як розповідає Юрій Бутусов. Окрім того, Опанасенку доведеться давати пояснення з приводу не включення в декларацію автомобілів, а також джерела походження тих коштів, на які він купляв машини та відпочивав за кордоном", - написав Бойко.

Як відомо, сьогодні очільник Луганської області Генадій Тука запросив звільнених прокурорів з команди Давида Секварелідзе до себе на роботу в область, мовляв, для них тут буде багато справ і їхня допомога дуже знадобиться.