Міністр оборони Семен Полторак звернувся з офіційним листом до глави Кабміну Арсенія Яценюка з проханням виділити 7, 7 мільярдів гривень на армію. Така вимога з'явилася у зв'язку зі збільшенням чисельності Збройних сил.

У силовому відомстві підрахували точні цифри щодо термінових потреб армії.

"3,9 мільярда необхідно на виплату грошового забезпечення військовим, 1,8 мільярда - на речове забезпечення, 1,3 мільярда - на харчування, 432,5 мільйона витратять на виплату грошової допомоги сім'ям загиблих і пораненим в АТО, 181,8 мільйона потрібно для облаштування навчальних центрів, полігонів, польових таборів і блокпостів, 1,2 млрд - на виплату компенсації за наймання житла", - йдеться в листі.

Нагадаємо, що в Україні зараз йде п'ята хвиля мобілізації, термін якої продовжив президент Петро Порошенко на один місяць - з травня по червень.

Напередодні Яценюк заявив, що силові і правоохоронні органи запросили фінансування до кінця року в обсязі 17,5 мільярда гривень. При цьому прем'єр зазначив, що уряду вдалося накопичити кошти на єдиному казначейському рахунку.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Читайте також: З дембелів створили резервну армію