Після гучного скандалу с Олександром Єршовим, чиї доньки викладали в соціальних мережах фото красивого життя, увага до чиновників з боку суспільства зросла у рази. "Знай" вирішив довідатися чим живуть столичні чиновники та пошукати їх у соціальних мережах.

Сергій Майзель, очільник "Київпастрансу"

Раніше Сергій Майзель на свої сторінці в соціальних мережах написав, що він з Монако, та виклав світлину, де позує в автомобілі "Ферарі" вартістю 400 тисяч доларів.

Але згодом, через цікавість журналістів, світлини прибрав.

В кулуарах Майзеля називають "темною конячкою" та креатурою Віталія Кличка.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою
Показати ще

Майзель замінив на посаді іншого чиновника Миколу Ламбуцького, який прославився тим, що у 2012 – 2013 роках придбав 4 елітні квартири у престижних районах столиці та переписав їх на дружину і двох синів. Дружина Ірина та син Ігор мають нерухомість у житловому комплексі "Новопечерські Липки", а син Олег придбав собі житло біля станції метро "Печерська". Сам Віталій Кличко звільнив Ламбуцького, вказавши що за 11 років у "Київпастрансі" за різними схемами розікрали 3 мільярди гривень.

Читайте також: Проти екс-глави ДАІ призначили службове розслідування

Сергій Симонов, очільник "Київзеленбуду"

До свого призначення у лютому, Симонов обіймав скромну посаду заступника начальника природокористування та контролю управління екології і природних ресурсів при КМДА.

А от у часи Віктора Януковича, Симонов керував державним підприємством "Український лісогосподарський центр консалтингу та логістики "Укрконсалтинг". Це підприємство підпорядковувалося безпосередньому партнеру Януковича Віктору Сивцю.

"Укрконсалтинг" бувпричетний до всіх операцій лісгоспів з продажу деревини та оренди мисливського клубу "Сухолуччя", де полюбляв полювати Віктор Янукович. Після того, як Віктор Сивець став заступником Леоніда Черновецького, Симонов працював керівником Головного управління екології та охорони природних ресурсів КМДА. З ним пов'язують декілька скандальних забудов зелених зон столиці, в тому числі й будівництво аквапарку на Дніпровській Набережній, 14.

Активісти з Національного екологічного центру України після призначення Симонова зверталися до Віталія Кличка с вимогою переглянути доцільність перебування чиновника на цій посаді.

Олександр Густєлєв, очільник "Київавтодору"

Густєлєв – не публічна людина та ніяких відомостей про себе не повідомляє. У Фейсбуці – фото дорожніх ям та прогулянки з Кличком по столичних дорогах.

Густєлєв у 33 роки очолив луганську філію "Автодору" - місцеві ЗМІ стверджують, що це була людина Юлії Тимошенко. За кілька років Густєлєв пішов з посади, проте скориставшись тим, що новий керівник був на лікарняному – захопив Луганський облавтодор, змінив там охорону та став його директором знову. Через суд чиновника попросили звільнити кабінет.

Тодішній керівник Луганського автодору Борис Корляков повідомив у ЗМІ, що Густєлєв довів стан регіональних доріг до хаосу – на потрібні посади Густєлєв призначав своїх людей та провалював плани з ремонту доріг. 2011 року Густєлєв очолював "Черкаський асфальтобетонний завод", а за півтора роки його звільняє наглядова рада компанії.

Читайте також: Столичні депутати-безхатченки їздять на "Мерседесах" і "Ленд Крузерах"

Олег Калініченко, очільник "Київреклами"

14 травня Віталій Кличко своїм указом звільнив раніше призначеного однопартійця Олега Калініченка з посади голови комунального підприємства "Київреклама". Звільнення відбулося тихо і за згодою сторін.

На особистій сторінці у Олега – депутатська робота, зустрічі з виборцями та ветеранами, масові заходи. Є декілька світлин з родиною – дружиною та двома дітьми. Всі вони дуже скромні.

Калініченко – власник поліграфічної компанії ТОВ "Гранд Афіш Україна". Як пише "Вісник державних закупівель", саме ця фірма виграла більшість тендерів КП "Київреклама" на друк постерів та соціальної реклами у столиці.

У лютому підприємством зацікавилася прокуратура, яка з'ясувала, що "Київреклама" незаконно розтратила 2,5 мільйони гривень за останні роки. У кулуарах кажуть, що Калініченко звільнився, аби й ним не зацікавилися у прокуратурі.

Читайте також: Чеський чиновник отримав догану за "спалення сепаратистів"

Володимир Першин, очільник "Київтранспарксервіс"

Володимир Першин теж намагається в соціальних мережах залишатися в тіні. На його сторінці – одна особиста фотографія та жодних додаткових відомостей. Новий керівник столичного підприємства намагається приховати власне минуле – адже з 2007 року по 2012 він був помічником-консультантом у народного депутата України, регіонала Святослава Піскуна.

У березні на посаду заступника голови "Київтранспарксервісу" своїм указом Віталій Кличко призначив 28 річну Юлію Юрчук. Дівчину пов'язують з депутатом Київради, мільйонером Олександром Лойфенфельдом.

Юлія – знатна столична тусівниця. Після закінчення університету вона працювала бухгалтером на підприємстві, яке займалося виробництвом металопластикових вікон, а після зайняла крісло заступника "Київпастрансу". Свою сторінку із світлинами у нічних клубах дівчина видалила.